Ukrainska sällskapet i Göteborg

coat_of_arms

 
Älska Ukraina і drömmen och på riktigt,
Ukraina i blommande körsbärsträd,
Dess skönhet, alltid levande och ny,
Och dess vackra språk.

Volodymyr Sosyura  (1898-1965),
ukrainsk författare och poet

Det finns ett fortsatt stort behov av hjälp i Ukraina. Vi fortsätter därför att samla in pengar, sjukvårdsmaterial och utrustning etc. för att skicka detta till behövande i Ukraina.
Vi vänder oss till både privatpersoner och företag och ber om en gåva till detta livsviktiga ändamål.
Swisha till 1231031608 eller skicka till vårt bankgiro 326-7663, Ukrainska Sällskapet i Göteborg.
Företag som behöver kvitto eller som själva vill köpa in detta och donera till oss ber vi att ta kontakt med oss på ukrainare.goteborg@gmail.com
Tack för din gåva!

Ukrainska sällskapet i Göteborg, StandWithUkraine Göteborg och Ukrainska skolan ”Vinochok” bjuder in er att delta i en samling ägnad åt Ukrainas självständighetsdag som äger rum söndagen den 28 augustі kl. 14.00 på Götaplatsen i Göteborg. Därifrån går vi tillsammans i tåg med ukrainska symboler till platsen där vi ska ha picknick. Ta med er mat till picknicken.

Ett stort tack till alla som bidragit till ytterligare ett inköp av tourniqueter och annat, som vi har skickat till Ukraina. Sändningen är på väg till destinationen.

Du kan läsa aktuella nyheter från Ukraina på engelska på Ukrinform, Ukrainian National News Agency: https://www.ukrinform.net/.

#StandWIthUkraine manifestationer och evenemang i Göteborg med omnejd

Important! Information for Ukrainians who witnessed Russian war crimes.

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

En traditionell parad i broderade ukrainska skjortor ägde rum i Göteborg. Vi var glada att se många människor som genom sitt deltagande uppmärksammade Ukraina.