Välgörenhetskonsert för Ukraina

Ukrainska sällskapet i Göteborg i samarbete med Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet, bjuder in till en kväll med ukrainsk musik, sång och dikter.

Datum: 15 maj 2022

Tid: 16:00 – 18:00

Plats: Sjöströmsalen, Högskolan för scen och musik

Kostnad Entré: 110 kr

Biljetter säljs på plats via kontantbetalning eller Swish.
Biljettbokning är möjlig via e-post usg.concert@gmail.com.

Under kvällen bjuder olika artister både från Ukraina och Sverige på ukrainsk musik, sång och dikter. Sorg och glädje, förtvivlan och hop, hat och kärlek – allt hör du i musiken, och allt kommer från våra hjärtan.
Om ni vill hjälpa Ukraina redan nu kan ni swisha till 1231031608.

Program

Konsertens värdar: Olexandra Tershak Gustavsson, Dmytro Romanchenko 

DEL 1

Natalia Troinich, Ukraina

Dikter

Natalia kommer från Ukraina. Hon har bott i Göteborg i fyra år och jobbar som programmerare. När hon var student började hon skriva dikter, för att hon insåg att just via dikter kan man gråta ut sin smärta. Idag framträder hon med sitt beprövade vapen – ord. 

1. Dream, do not betray. Lesya Ukrainka 

2. Om jag glömmer er. Masha Khasin 

Olesia Pupina, Ukraina, 

Piano

Pianist, vinnare av internationella priser; medlem i rådet för unga forskare vid Kharkivs Universitet, uppkallat efter I.P. Kotlyarevsky; docent vid institutionen för kammarensemble vid Kharkivs Universitet, uppkallat efter I.P. Kotlyarevsky; kandidat i konsthistoria, certifierad av Europeiska Suzuki förbundet; Pianolärare; Författare till 11 vetenskapliga artiklar. 

  1. Melodi (M. Skoryk) 
  2. Partita #5 (M. Skoryk) 
  3. Sublim och jordisk (M.V. Ptusjkin) 

Hedvig Olsson och Jakob Mwanga, Sverige
Elgitarr, elbas och sång 

Jakob började spela bas när han var 20 år och där väcktes musikintresset. Sen dess har han spelat i olika bandkonstellationer samt studerat vidare inom musik och studerar just nu till musiklärare på Artisten. 

Hedvig har spelat musik sen hon var liten. Hon har spelat i många olika bandkonstellationer och släppt egen musik. Hedvig har en examen vid Artisten i Musik och ljudproduktion och studerar just nu till lärare inom ljudproduktion.

  1. Åh, på ängen röd viburnum (folkmusik)
  2. Bohuslänska valsen – Bockeluras (folkmusik)
  3. Sverige (Musik: Jocke Berg)

PAUS 20 min

DEL 2

Olena Kazakova, Ukraina, 

Sång

Sångerska från nordöstra Ukraina, Sumy. I hennes repertoar finns både originallåtar och låtar av kända ukrainska artister. Pristagare av ukrainska konstfestivaler och tävlingar. Premiären av den nya låten ”Älskade fosterland” tillägnad det fria Ukraina kommer att äga rum vid denna konsert.

1. Brunn (Text och musik: Oleksandr Klymenko) 

2. Två färger (Text: Dmitro Pavlychko, musik: Oleksandr Bilash) 

3. Älskade fosterland (Text och musik: Oleksandr Klymenko) 

Natalia Troinich, Ukraina

Dikter

1. Vingar. Lina Kostenko 

3. Det åskar. Ivan Franko 

Elin Buxfeldt, Linnea Lindqvist, Klara Ahlersten, Sverige, 

Sång

Elin Buxfeldt, Linnea Lindqvist och Klara Ahlersten är tre vokalister från världsmusikprogrammet på Högskolan för scen och musik som sjunger traditionell svensk musik.

Den blomstertid nu kommer (Arrangemang och delar av texten: Ingrid Brännström, musik från Gammalsvenskby i Ukraina

”Forks and Pots”, Sverige,

Sandro Legan och Alexandros Koutsogiannis

Trummor, saxofon/klarinett, Improvisation

Sandro Legan är trummis som går sitt sista år på masterprogrammet i improvisation på Högskolan för scen och musik. Alexandros Koutsogiannis är saxofonist som går sitt första år på kandidatprogrammet i improvisation på Högskolan för scen och musik. Tillsammans utforskar de den här duo-sättningen med syftet att hitta meningen i enkla musikaliska medel genom improvisation och komposition med samspelet i centrum. Musiken inspireras av allt från jazz till folkmusik och ”Forks and Pots” har ett lekfullt, dynamiskt och atmosfäriskt sound 

1. Kikis Lullaby (Alexandros Koutsogiannis)

2. Lonely Woman (Ornette Coleman)